Co-artsen

Co-artsen zijn artsen die nabij willen zijn voor de collega’s uit hun eigen kring of een andere kring. Co-artsen zijn er zowel voor huisartsen als voor specialisten.
Een co-arts wil er staan voor een collega als die het even moeilijk heeft, als de work-life balans niet meer klopt, als de praktijkorganisatie niet loopt zoals het hoort,…Hierbij zal de co-arts geen behandelend arts worden van de collega, maar gewoon even “meelopen”, een luisterend oor bieden. Evengoed wil de co-arts binnen zijn kring thema’s als zelfzorg, preventie van burn-out, herkennen van stress-signalen bij jezelf,… op de (opleidings)agenda plaatsen.
Voor de volledige functie-omschrijving van een co-arts, klik hier.

Ondertussen zijn er al 66 artsen opgeleid tot co-arts. De lijst van actieve co-artsen vind je hier.

Het project van de co-artsen is in 2015 gestart als een pilootproject van D4D, in samenwerking met Domus Medica en met de steun van de Koning Boudewijnstichting en de Nationale Loterij. Toen was de focus vooral gericht op de provincie Antwerpen.
Ondertussen is dit project uitgebreid tot alle huisartsen in Vlaanderen en Brussel. Het wordt gesteund door de Vlaamse overheid, Agentschap Zorg en Gezondheid.

OP CONSULTATIE BIJ EEN COLLEGA – Co-artsen ondersteunen huisartsen:
Het welzijns- en gezondheidsmagazine voor Vlaanderen Weliswaar schreef een uitgebreid artikel over de co-artsen in hun april-mei nummer van 2017.
Je kan het hier lezen.
En het bijkomend stukje over Doctors4Doctors vind je hier.

SLUIT
CLOSE